کد خبر: ۴۰۳۳
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸

همه چیز درباره جشن نوسره [+آداب و رسوم و تاریخچه]

اگر به جشن های ایران باستان علاقه مند هستید، این مطلب را بخوانید تا اطلاعاتی درخصوص جشن نوسره و آداب و رسوم برگزاری آن به دست آورید.
همه چیز درباره جشن نوسره [+آداب و رسوم و تاریخچه]

به گزارش سرویس گردشگری مخاطب ۲۴ به نقل از تشریفینو، شاید برای شما هم جالب باشد که اطلاعاتی درخصوص جشن‌های ایران باستان داشته باشید. جشن‌هایی که با آداب و سنت خاص خودشان در میان مردم رایج بوده است. درواقع، این جشن‌ها ریشه تاریخی در تمدن ایران دارد و به همین جهت، جشن‌های ایرانی نامیده می‌شود. متاسفانه در سال‌های اخیر نام چندانی از جشن نوسره یا جشن سده شنیده نمی‌شود و این جشن‌های ایرانی، به فراموشی سپرده شده است. جشن نوسره نیز یکی از همین جشن‌های ایرانی است که در تاریخ ۵ بهمن برگزار می‌شود.

همه چیز درباره جشن نوسره [+آداب و رسوم و تاریخچه]
جشن نوسره چیست؟ آداب و رسوم جشن نوسره چیست؟ زمان برگزاری جشن نوسره چیست؟ در ادامه به بررسی دقیق‌تر پاسخ این سوالات می‌پردازیم.

پس تا پایان همراه ما باشید.


جشن‌های ایرانی و اهمیت آن در فرهنگ و تمدنیکی از مهم‌ترین بخش‌های هر فرهنگ و سنت، به جا آوردن آیین آن است. جشن‌های تاریخی و آیینی یادآور گذشته مردمانی است که در این پهنه جغرافیایی زندگی می‌کردند. جشن شب یلدا، جشن نوروز، جشن سپندارمذگان، جشن سده و جشن نوسره از رایج‌ترین جشن‌ها فرهنگ و تمدن ایرانی است. اهمیت جشن‌ها در تاریخ و فرهنگ ما چنان زیاد که با زنده نگهداشتن آن، هویت تاریخی و اصالت‌مان را زنده نگه‌میداریم. پس بدیهی است که عده‌ای فعال در این زمینه وجود دارند که تلاش می‌کنند مجدد این جشن‌های تاریخی را برقرار کنند. جشن نوسره نیز یکی از همین جشن‌های فراموش شده در ایران باستان است که با آن آشنا خواهید شد.

 

جشن سده چیست؟ همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، ایرانیان باستان در زمان خشایار شاه و آریاییان آداب و رسومی برای برگزاری جشن‌های مختلف داشتند. جشن سده یکی از جشن‌های زمستانه در ایران بود. آریاییان که در مناطق سردسیر ایران به‌وجود آمده بودند، صدمین روز از زمستان را (از ابتدای آبان تا ده بهمن صد روز است) با روشن کردن آتش، خواندن سرود‌های آیینی، خوردن شیرینی و نوشیدنی جشن می‌گرفتند. درواقع، به روایتی دیگر در این جشن، ایرانیان باستان با پیدا کردن آتش توانسته بودند، روز و شب‌های مانده تا عید نوروز و بهار را روشن و گرم نگهدارند و به همین علت، در ۵۰ روز مانده به عید نوروز، روز و شب را جدا محاسبه می‌کردند و به روایتی، جشن سده، صد روز و شب مانده به نوروز نیز شناخته می‌شود. آداب و رسوم برگزاری جشن نو سره چگونه است؟ آداب و رسوم برگزاری جشن نو سره چگونه است؟
هر جشنی در هر جایی از ایران برگزارشود، دارای آداب و رسوم و یکپارچگی خاص خودش است. آداب و رسوم جشن نوسره به این شکل است که تمامی زرتشتیان در این روز به جمع آوری هیزم می‌پردازند. آتشی بزرگ برپا می‌کنند و در آن مکان که آتش را برپا کرده‌اند، مشغول به دعا و نیایش به درگاه خداوند متعال می‌شوند. این مراسم با همت اهالی شهر و محله برگزار می‌شود. پذیرایی از حاضرین با شیرینی و نوشیدنی بسیار رایج است. خواندن سرود‌های آیینی در جشن نوسره نیز، از بدیهیاتی است که با دست در دست هم قراردادن افراد دور آتش‌هایی که افروخته شده‌است، انجام می‌شود. جالب است بدانید که جشن نوسره یا جشن سده، برای عبادت خدای یکتا برگزار می‌شود و افراد به دور از دین و مذهب درکنار هم می‌ایستند و شادی می‌کنند. در این مراسم یهودیان، زرتشتیان، مسیحیان، شیعیان و سنیان شرکت می‌کنند. جشن نوسره در کدام شهر‌ها و کشور‌ها برگزار می‌شود؟ جشن نوسره را زرتشتیان ایرانی در پنجم بهمن ماه برگزار می‌کنند. این جشن در شهر‌های یزد، روستا‌های اطراف اردکان، کرمان، اصفهان، اهواز، شیراز وهمین‌طورکشور‌های سوئد، کالیفرنیا آمریکا واسترالیا برگزار می‌شود. جشن نوسره شیراز از معروف‌ترین جشن‌های نوسره محسوب می‌شود. یزد و کرمان تنها شهر‌هایی هستند که جشن سده را نیز بسیار باشکوه‌تر از سایر مکان‌ها برگزار می‌کنند.

همه چیز درباره جشن نوسره [+آداب و رسوم و تاریخچه]

نام دیگر نوسره چیست؟ عده‌ای به اشتباه، جشن سده و نوسره را یکی می‌دانند و فکر می‌کنند که نام دیگر نوسره، سده است. اما چنین نیست. جشن سده همان‌طور که توضیح داده شد، جشنی با آداب و رسوم خاص است که در زمان مشخصی برگزار می‌شود. هرچند ازنظر آیین برگزاری و هدف برگزاری با جشن نوسره چندان تفاوتی ندارد، اما این دو جشن در دو تاریخ مجزا برگزار می‌شوند و نباید آن‌ها را یکی دانست.

همه چیز درباره جشن نوسره [+آداب و رسوم و تاریخچه]

خلاصه مطلب

متاسفانه آیین کهن ما در حال فراموشی است و منابع مطلوبی برای ترویج آن وجود ندارد. قطعا هیچ یک از ما انشا در مورد جشن نوسره ننوشته‌ایم و اطلاعاتی از آن دراختیارمان قرارداده نشده است. به همین دلیل، تشریفینو برای درک بهتر آداب و رسوم کهن ایرانی و یادگار‌های تاریخ کهن ایران، در تلاش است تا مطالبی مفید دراختیارتان قراردهد. جشن نوسره در پنج بهمن ماه برگزار می‌شود و برای برگزاری آن، آتشی افروخته می‌شود تا با اهریمن و نیرو‌های شیطانی در تضاد باشد و عبادت خداوند متعال و شکرگذاری از نعمت‌ها، در بطن این جشن نهفته است.

برچسب ها: جشن سده بهمن سنت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
روستای حسنلو در سایت سازمان جهانی گردشگری ثبت شد روستای حسنلو در سایت سازمان جهانی گردشگری ثبت شد
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: پرونده روستای حسنلو نقده در سایت سازمان جهانی گردشگری (UNTourism) بارگذاری شد.
دسترسی پژوهشگران به اسناد تاریخی کاخ گلستان دسترسی پژوهشگران به اسناد تاریخی کاخ گلستان
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از آغاز دسترسی پژوهشگران به اسناد تاریخی کاخ گلستان در سامانه جام خبر داد و گفت: لینک پرتال کاتالوگ آنلاین این سامانه به وب‌سایت رسمی کاخ گلستان اضافه شده است و پژوهشگران از این پس می‌توانند به اطلاعات اسناد دسترسی پیدا کنند
صفحه خبر بالای تصاویر